ERZURUM / PAZARYOLU - Konakyeri Ortaokulu

Nis

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir.

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bazı sinir sistemi sorunlarından kaynaklandığı düşünülmektedir.

Otizmli bireyler, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada sorunlar ve bilişsel gelişimde gecikmeler yaşamaktadırlar.

Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan, büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.

Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle etkinlikler yapılmaktadır.

Otizmin farkındayız, onların yanındayız!

Mrt

Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromlu çocuklarımızın toplumdan dışlanmadığı, diğer çocuklar gibi onların da eşit haklarla yaşadığı, eşit koşullarda eğitim almaları tek dileğimizdir. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü, bu alandaki çabaların yoğunlaştığı, neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve bunların hayata geçirildiği bir gündür. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar.

Okulumuz Özel Eğitim öğretmeni Ayşe DOĞAN ilk ve ortaokul öğrencilerimize yönelik yapmış olduğu konferans ile öğrencilerimizin farkındalık kazanmalarını sağladı.

Ara

Toplumun engellilere karşı farkındalığını ve kabulünü artırmak için 1992'den beri uluslararası çerçevede "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" olarak kabul edilmektedir. Dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenlenerek toplumun her alanında engelli bireylerin haklarının korunması, refahının artırılması, engelli bireylerin ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır.

Bu çerçevede okulumuz tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği düzenlendi. Okulumuzda yaptığımız çeşitli etkinlikler ile engelli vatandaşlarımızın eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Ara

Pazaryolu İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince okulumuz öğrecilerine ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Ülkemizde 22 Kasım gününü içine alan hafta; toplumunun ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak, ağız bakımı alışkanlığına katkıda bulunmak amacıyla “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ağız ve diş sağlığının korunması için, küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakımının alışkanlık haline getirilmesi önemlidir. Ebeveynlere, öğretmenlere, okul sağlığı ile ilgilenen sağlık görevlilerine çocuklarda bu bilincin oluşması açısından görevler düşmektedir. Diş çürüklerinin önlenmesi için;

• Çocukların sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları
  • Ağız ve diş temizliğine önem vermeleri
  • Yerel veya sistemik flor uygulamaları ile diş sağlığının desteklenmesi önemlidir.

Ekm

Pazaryolu İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlilerince okulumuzda kuduz hastalığı ve kuduz hastalığından korunma eğitimi verildi.

Eyl

2023/ 2024 eğitim öğretim yılı ders zilinin çalması ile bütün sınıf seviyelerinde başladı.

Tüm sınıf seviyeleri için eğitim öğretim yılının ilk zili bugün çaldı. Yeni eğitim öğretim yılının ilk zilinde öğrencilerimizi ve öğretmenlerimize konuşma yapan okul müdürümüz Nihat KAVCI, öğrenci ve öğretmenlerimize başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı geçirmeleri temennisinde bulundular.

Bizler de yeni eğitim öğretim yılının okulumuz, ilçemiz ve tüm ülkemiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

May

8.Sınıf Öğrencilerimize Yönelik Lgs Deneme Sınavı Yaptık.

May

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu arasında imzalanan İş birliği protokolü kapsamında ilkokul ve Ortaokul öğrencilerine yönelik 5. Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Erzurum İl Finali gerçekleştirildi.

Eyl

Ağu

2022 Yılı LGS sınavına giren 9 öğrencimizden altısı fen lisesine diğer öğrencilerimizde anadolu ve meslek liselerine yerleşmiştir öğrencilerimize göstermiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ederiz.Emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yavuz DEMİR, Şube Müdürümüz Şeref POLAT ve  öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Nis

Erzurumda düzenlenen Akıl ve Zeka oyunları turnuvasına dört öğrencimiz katıldı. Yarışmada iki öğrencimiz dereceye girdi Abdussamet KÖROĞLU Kulami oyununda 1. Gamze ŞAHİN Pentago oyununda 3. oldu 1. olan öğrencimiz Abdussamet KÖROĞLU Doğu Anadolu birinciliği için  Diyarbakırda ilimizi temsil edecek.